Mitä palveluita lukkosepänliike tarjoaa

Lukkosepän tarjoamat palvelut ovat yleensä erittäin hyödyllisiä ja monipuolisia. Päivystävä lukkosepänliike palvelee vuorokauden ympäri, jos vaikkapa avaimet ovat hävinneet tai unohtuneet kotiin. Lukkoseppä voi avata, korjata ja asentaa lukkoja rakennuksiin, toimistoihin ja autoihin. Mutta tarjolla on myös usein palveluita liittyen esimerkiksi kadonneisiin avaimiin, lukkojen vaihtamiseen sekä uusien lukkojen asentamiseen, digitaalisten lukkojen asentamiseen, autojen lukitukseen, avainten kopioimiseen ja myös neuvoja turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Lukkosepänliike tarjoaa neuvoja ja vinkkejä kaikkiin turvallisuuteen ja lukitusjärjestelmiin liittyviin kysymyksiiin. Kysyminen kannattaa, koska alan ammattilaisilta saa yleensä parhaimmat vinkit ja työt myös toteutetaan ammattitaidolla. Murtohälyttimen käyttö voi suojata kiinteistöä, koska joskus myös pelkästään sen olemassaolo näkyvällä paikalla voi pelästyttää murtovarkaan pois ja se voi myös varoittaa naapureita, jos hälytys menee päälle. Naapureille kannattaa ilmoittaa kiinteistössä olevasta murtohälyttimestä, jotta he voivat auttaa pitämään kotisi turvassa sinun poissa ollessasi. He voivat myös välillä vierailla kotonasi poissa ollessasi, jotta näyttäisi, että siellä ollaan paikalla. Hyvä vaihtoehto kodin turvaamiseen poissa ollessa on myös ajastimilla toimivat valot, jotka menevät välillä päälle ja pois, jotta koti näyttää asutulta myös asukkaiden poissa ollessa. Ovien ja ikkunoiden lukitseminen on myös tärkeää sekä ollessasi poissa että myös kotona ollessasi, koska monilla murtovarkailla on tapana murtautua myös kotiin, jossa ollaan paikalla, koska usein ihmiset eivät lukitse ovia kotona ollessaan. Autotallia ja autokatosta ei pidä myöskään unohtaa lukita, jos niistä pääsee sisälle. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on myös tärkeää pitää vara–avain hyvässä piilossa, josta murtovaras ei osaa sitä etsiä.

Voiko lukot vaihtaa ja asentaa myös itse?

Toiset tykkäävät tehdä kaikki kotiin liittyvät asiat itse, eivätkä halua maksaa muille palveluista. Lukot voi myös asentaa itse, mutta miten se tapahtuu käytännössä?

Lukot täytyy asentaa jokaiseen oveen ja työhön tarvitaan oikeanlaiset työkalut. Lukitussarjat sisältävät yleensä kaikki tarvittavat lukkokappaleet, mukaan lukien kiinnitystarvikkeet. Kannattaa myös tehdä tarvittavat mittaukset ennen rautakauppaan menoa, vaikka useimmat uudet lukituspultit ovatkin säädettävissä. Kannattaa myös tarkistaa, että tarvittavat työkalut lukon asennukseen löytyvät, ettei tarvitse tehdä uutta ostosreissua rautakauppaan. Kun kaikki tarvittavat välineet on hankittu, voi lukkojen asentamisen aloittaa esimerkiksi poistamalla vanhat lukot ja lukitusjärjestelmät ja asentaa uudet lukot paikoilleen ohjeiden mukaan. Asennuksen jälkeen lukot kannattaa testata hyvin.

Katosiko kotiavaimet?  24h Lukkoseppäpäivystyskeskus auttaa! 


jaa